Sim only abonnement

Een sim only abonnement is een variant op een normaal mobiel abonnement, waarbij de gebruiker enkel een simkaart van de provider krijgt. Daar waar een gebruiker bij een gewoon abonnement vaak ook een toestel mag uitzoeken. In sommige gevallen mag de gebruiker dit toestel aan het eind van de contractperiode houden, in andere gevallen moet deze weer worden ingeleverd. Bij een sim only abonnement krijgt een gebruiker een vast aantal belminuten, sms’jes en MB’s, die hij of zij door de maand mag gebruiken. Wanneer een gebruiker over deze bundel heen gaat, dient te worden bijbetaald voor de extra belminuten, sms’jes en MB’s.

Het aanbod aan sim only abonnementen is de afgelopen jaren sterk toegenomen bij de verschillende providers in Nederland. Zo is er voor iedere gebruiker een passend abonnement te vinden, die aansluit bij het verwachte verbruik van de gebruiker. Mocht een gebruiker toch meer willen hebben in zijn of haar bundel, is het eenvoudig om extra belminuten, sms’jes of MB’s aan de bundel toe te voegen.

Wanneer kiezen voor sim only

Wanneer een gebruiker af en toe belt, sms’t en actief is via mobiel internet, bijvoorbeeld om Whatsapp-berichten te kunnen versturen, Facebook te kunnen bekijken, enzovoorts, is een sim only abonnement uitermate geschikt. Daarbij kan ook voor een sim only abonnement gekozen worden, als een gebruiker momenteel nog een prima functionerend toestel heeft en niet direct de behoefte voelt om over te stappen naar een nieuwer model. Door te kiezen voor een sim only abonnement kan in dit geval flink bespaart worden op de kosten, omdat niet hoeft te worden betaald voor het toestel.

Ook de flexibiliteit van een sim only abonnement spreekt veel mensen aan, omdat eenvoudig kan worden gekozen voor een ruimere bundel als men toch te weinig belminuten, sms’jes of MB’s tot zijn of haar beschikking heeft.

Veelgestelde vragen sim only

  • Hoelang loopt een sim only abonnement?

De duur van een sim only abonnement kun je zelf kiezen en is vaak ofwel een jaar, ofwel twee jaar. Na het verlopen van de abonnementsperiode kan worden gekozen voor verlenging of het stopzetten van het abonnement.

  • Kan ik ook een kleinere bundel nemen?

Het is bij providers vaak niet mogelijk om zonder extra kosten te hoeven betalen een kleinere bundel te nemen. Wel kan er vanzelfsprekend na het verlopen van de abonnementsperiode worden gekozen voor een kleinere bundel. Om een situatie te voorkomen waarin een gebruiker een kleinere bundel wil hebben, raden we aan om eerst klein te beginnen en dan eventueel uit te breiden. Het is namelijk wel makkelijk om een grotere bundel aan te schaffen.

  • Waar moet ik op letten bij het afsluiten van een sim only abonnement?

Het is bij het afsluiten van een sim only abonnement voornamelijk van belang om te bepalen hoeveel een gebruiker het toestel zal gebruiken voor bellen, sms’en en mobiel internet. Iemand die veel internet verbruikt, maar bijvoorbeeld weinig belt, zal zijn of haar bundel daarop moet aanpassen. Andersom geldt dit ook voor mensen die voornamelijk bellen en bijvoorbeeld altijd Wifi-netwerken gebruiken in plaats van mobiel internet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *