Prepaid

Een prepaid simkaart werd voornamelijk in het verleden veel gebruikt, toen de mobiele telefoon pas net op de markt was. Tegenwoordig is het steeds populairder om te kiezen voor een mobiel abonnement, zoals bijvoorbeeld het sim only abonnement. Met een prepaid simkaart krijgt de gebruiker de volledige vrijheid over zijn of haar bestedingsgedrag. Iemand kan zelf beltegoed op de prepaid simkaart zetten en vervolgens naar eigen gelang bellen, sms’en en gebruik maken van mobiel internet. Zodra het beltegoed volledig verbruikt is, dient de gebruiker nieuw tegoed op de simkaart te zetten. Het nadeel aan een prepaid simkaart zijn echter de kosten voor het gebruik van belminuten, sms’jes en mobiel internet. Deze zijn vaak hoger dan de kosten bij een mobiel abonnement. Zeker wanneer iemand veel gebruik maakt van mobiel internet is een prepaid simkaart sterk af te raden! De kosten voor mobiel internet zijn namelijk ontzettend hoog, wanneer een gebruiker gebruik maakt van een prepaid simkaart.

Wanneer kiezen voor prepaid simkaart

Het voornaamste voordeel aan een prepaid simkaart is de flexibiliteit en de vrijheid die een gebruiker krijgt. Een gebruiker kan iedere maand zelf bepalen hoeveel hij of zij wil bellen, sms’en en internetten, zonder vast te zitten aan een bundel. Zo kan er de ene maand veel gebeld worden, de andere maand meer ge-sms’t, enzovoorts. Zeker voor kinderen is een prepaid simkaart handig, omdat ouders iedere maand een vast bedrag op de simkaart kunnen zetten. Zodra dit bedrag op is, dient het kind of zelf nieuw beltegoed te kopen, of is de telefoon niet meer te gebruiken om te bellen, sms’en en internetten. Uiteraard kan een kind nog wel gebruik maken van applicaties die internet vergen via openbare Wifi-netwerken.

Veelgestelde vragen prepaid

  • Hoelang is mijn prepaid tegoed geldig?

Het verschilt per provider hoelang het prepaid tegoed op een simkaart geldig is. Soms is het tegoed zelf oneindig geldig, maar dient de gebruiker wel eens per half jaar of per jaar nieuw tegoed toe te voegen om het nummer te kunnen behouden. Na een jaar verloopt de simkaart, waardoor het voor anderen en voor uzelf niet meer mogelijk is om te bellen of te sms’en naar of vanaf het nummer.

  • Kan ik nog bellen zonder tegoed?

Het is niet mogelijk om nog te bellen, sms’en of internetten als het prepaid tegoed op is. Dit wordt vaak gezien als een nadeel aan een prepaid simkaart, omdat het voor kinderen zonder prepaid tegoed bijvoorbeeld niet meer mogelijk is om hun ouders te bellen in een noodsituatie of als zij later thuis zullen zijn. Het is alleen mogelijk om bijvoorbeeld een bericht via Whatsapp of Facebook te versturen, als het kind de beschikking heeft over een openbaar Wifi-netwerk waarop het toestel kan worden verbonden.

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *